Vilka bilmärken är populärast?

Älskar du bilar och allt som har med dem att göra, då har du säkerligen frågat dig själv vilka bilmärken som är populärast. Det rullar ständigt ut nya bilar på marknaden och det är inget som tyder på att denna utveckling kommer att stanna upp i Sverige. Bland annat slogs ett 27 år gammalt rekord i 2015 då 345 000 bilar nyregistrerades i Sverige. Även om prognoser visar att 2016 års siffror kommer bli att bli något lägre så är resultaten bland de bästa på många år. Vilket bilmärke är då det populäraste bland nyregistreringar i Sverige under de senaste åren?

Toppresultat

newbridgecar2.seDe som följt med i siffrorna ifrån branschorganisationen Bil Sweden vet att Volvo alltid ligger på en topplacering. Även 2015 tog bilmärket första plats och det gjorde de med en siffra på 71 221 nyregistrerade bilar. Resultatet är deras bästa hittills och det bådar gott för detta klassiska svenska företag i framtiden. I ett pressmeddelande sa Kristian Elvefors, vd på Volvo Cars Sverige, att de hade förutsett ett bra år men att resultaten var över förväntan. Man hoppas nu på att kunna sätta rekord även utomlands och del av deras plan är att börja producera elbilar till ett förmånligt pris som gör att intresserade inte behöver låna pengar för att få råd. Skulle man behöva låna pengar kan man gå in på Advisa. Kan du gissa vilken modell som är den mest populära bland Volvos bilar? Vi talar självklart om klassikern Volvo V70 som dominerat listan med närmare 22 000 nyregistreringar i 2015. Populära VW Golf kommer på en andra plats.

Elbilar i Sverige

Trots att Volvo har en stark position på marknaden så börjar Volkswagen att knappa in. Det tyskägda företaget har två modeller på listan över de populäraste bilmodellerna i Sverige: VW Golf och VW Passat. Hur ser det då ut för elbilar? Dieselbilar fortsätter att dominera marknaden i Sverige och siffrorna pekar på att andelen ligger på 58 %. Det är dock en minskning sedan förra året då 59,3 % valde diesel och frågan är om Volvos storsatsning på elbilar kommer att påverka bilklimatet i Sverige? VD:n Håkan Samuelsson säger att de planerar att sälja upp emot 1 miljon elbilar inom en tioårsperiod. 2012 kom deras första modell, V60 Plug-in Hybrid, och två år sedan kom nästa modell, XC90 T8. I Kina har man dock sedan i 2015 kunnat köpa en laddhybrid vars design och interiör baserats på S60:n. Många hoppas att Volvo ska satsa lika stort på elbilar i Sverige som i Kina.