Prisvärda bilar 2016

Cars_driving_on_an_expresswayÄr du en bilälskare? Oavsett om du vill köpa nytt eller begagnat så finns det massor av prisvärda bilmodeller att välja på. I denna artikel kommer vi kika igenom lite olika nykomlingar, samt kolla in deras prestanda. 2016 bjuder på många nya modeller men det kan också vara värt att kolla in lite äldre eller begagnade modeller för den som tänker på ekonomin (dessutom är det miljövänligt att köpa en begagnad bil!). Redo att se vad 2016 har på gång? Fortsätt att läsa så kommer du snart att få reda på det.

Hybridbilen tar upp kampen

Vi har redan kommit en bra bit in i år 2016, men många av årets bilmodeller släpps inte förrän i slutet av året. I år lanserade BMW en hybridbil i deras serie 2, Active Tourer 225xe. Du kan både tanka med vanlig bensin, eller välja att ladda upp den. Fördelen med en sån här bil är att du sparar på både pengar och naturen när du väljer att ladda den, så den summan du lägger på själva bilen blir snabbt väldigt prisvärd med tanke på att du inte behöver köpa dyr bensin något mer. Nackdelen är att den bara går att köra ca 4 mil på en laddning, vilket inte räcker långt ifall du tänkt köra långa sträckor. Bor man på landsbygden eller kanske bara pendlar en kort sträcka till jobbet varje dag så är den däremot ett perfekt val. Få hjälp med att finansiera din nya bil med hjälp av factoring.

Vi kikar vidare

Om BMW eller hybridbilar inte är något för dig så finns det som tur är många andra spännande bilar i 2016. En av dessa nykomlingar är Volvos nya modell V90. En snygg kombibil som rymmer många funktioner och har en av Europas högsta säkerhetsstandarder vad gäller bilsäkerhet. Precis som sin föregångare så kommer ansiktet utåt för Volvos nykomling V90 att vara Zlatan Ibrahimovic. Är du inget Volvofan, eller tycker du kanske att Volvobilar tenderar att dra för mycket bensin? Ingen fara, nya Toyota Prius är här och till skillnad från Volvo så är det en utav de mest bensinsnåla bilar som finns på marknaden idag. Prius drar 0.4 liter per mil så du sparar definitivt in på bensinkostnaden. De senaste årens Toyotamodeller drar alla mindre bensin så vill du inte lägga ut pengarna på en sprillans ny kan du alltid kika på andrahandsmarknader som till exempel Blocket. Lycka till och kör försiktigt!