Att sälja en importerad bil

Hur säljer du en importerad bil i Sverige? Efter att ha gått igenom all administration, ansökt om ursprungskontroll samt betalat eventuella avgifter kan det vara dags att sälja din dyrgrip.

Privatimport

Det har blivit populärt att importera bilar under senare år. Andra länder erbjuder attraktiva priser och inom EU är det fri import eller fri införsel. Numera kallas en bil importerad när den kommer från länder utanför EU som exempelvis USA. Detta har bidragit till att de mest importerade eller införda bilarna till Sverige är BMW och Mercedes. Hur enkel eller svår en importerad bil är att sälja beror dels på vilket land bilen kommer från och vilken typ av bil du säljer.

Investera i bostäder

När du säljer din importerade bil kanske du funderar på en bra investering. Varför inte satsa på att köpa ett hus? Hos Boneo är det smidigt och enkelt att köpa hus i Jönköping som passar dig och din livsstil perfekt. Boneo samlar alla objekt som är till salu från olika mäklarfirmor så att du kan få en översiktlig bild av utbudet. Oavsett om du önskar ett hus med modern arkitektur eller lantlig idyll kommer du att hitta det du söker. Jönköping är en attraktiv och expansiv region med ett dynamiskt affärsklimat och fantastiska vyer över Vättern.

Sälj din importerade bil

När du säljer en importerad bil bör du börja med att värdera den. Var noga med att du har alla viktiga dokument med dig till värderingen. När du säljer en bil kommer du bland annat att behöva registreringsbevis, protokoll från bilprovningen samt en giltig ID-handling. När du säljer en importerad bil är det en fördel att ha så många papper som möjligt på din bil för att kunna få bästa pris.

Bilar