Köpa sälja och importera bilar

Utan att vara särskilt insatt i bilaffärer är det ändå många som vet att bilens återförsäljningsvärde sjunker i samma sekund som man drar kortet hos en bilförsäljare. En bil bedöms på motorns kapacitet, hur många mil den har kört och inte minst på utseende och specialfunktioner. Om du är sugen på att införskaffa en ny bil, men vill hålla priset nere, kan du vända dig till den europeiska marknaden som erbjuder förmånligare pris utan att för den sakens skull tumma på kvalitet, utseende eller funktion. Att importera en eller flera bilar kräver viss förkunskap i och med skatt och andra avgifter.

Tips och saker att tänka på

När det handlar om att skaffa en ny bil gäller det att tänka igenom beslutet noga och värdera olika faktorer. Om du har tagit beslutet att köpa en begagnad bil har du kommit en bit på vägen och om du redan nu vet att du vill importera en bil från exempelvis Tyskland är du i startgroparna. Då och då presenteras olika jämförelser i tidningarna och annan media där fokus är på hur säker din bil är. Detta behöver man ta extra hänsyn till när man skaffar en redan använd bil eftersom ett vardagligt bruk sliter på fordonet. Sök upp den bil du önskar genom vana och pålitliga förmedlare, som till exempel allaannonser.nu, där hela marknaden finns representerad från både köp- och säljperspektivet. Att köpa begagnat är dessutom bra ur en miljösynpunkt eftersom det innebär att det finns en bil färre i världen som släpper ut den koldioxid som förgiftar den luft vi andas.Köpa sälja och importera bilar 2

Förbered dig

Inför varje större inköp är det bra att ta sig tid att göra en ordentlig research. Är du förvissad om att du vill importera en bil kan du förbereda dig genom att söka information på internet och kanske prata med någon som har gjort samma sak, så att du kan lära dig av dennes erfarenheter. Nuförtiden läggs bilar och andra objekt upp både av större företag och av enskilda privatpersoner. Importerar du din bil genom en van handlare kan du luta dig tillbaka i trygghet om att denne person vet vad den håller på med. Bilen är ofta noggrant undersökt och testad så att du ska slippa göra det jobbet själv. Vill du ändå kavla upp ärmarna och genomföra varje steg själv finns det några saker du bör tänka på. Jämför exempelvis reglerna i det land du väljer med reglerna som finns här i Sverige. Detta gäller alla regler såsom försäkring, skatter, registrering och vanlig kontroll.