Drömmer du om att importera och sälja bilar?

Drömmer du om att få importera snygga bilar från utlandet och sedan sälja dem i Sverige? Tänk att få hålla på med nya och snygga bilar hela dagarna.

Bilar – en livsstil

För vissa personer är bilen bara ett fordon, ett sätt att ta sig till och från jobbet och affären. Men för många av oss är bilen så mycket mer: det är en möjlighet till personlig frihet, glädje och gemenskap.

Genom bilismens inkomst i vanliga människors liv, har vårt samhälle förändrats mycket – på ett positivt sätt. För riktiga bilfantaster är bilen också vacker. Linjerna, designen, motorn och känslan när man kör är för många något speciellt. Bilar har faktiskt en inre skönhet. Särskilt vissa bilmärken, och det är ju de märkena eller modellerna som man vill få arbeta med.

Om du älskar bilvärlden och är intresserad utav att börja importera och sälja bilar, så bör du ha arbetat med bilförsäljning ett tag. Det kan också vara klokt att gå kurser inom både försäljning och att driva företag. Under tiden som du arbetar på din dröm, så kan du ju åka till ett billand som Tyskland eller Italien för att gå på mässa och besöka olika bilföretag – både för att lära dig mer om bilbranschen och för att få inspiration. Behöver du låna pengar för att kunna göra en intressant bilresa, eller om du behöver pengar till någonting annat, så kan du kolla Forex – den enkla banken för din vardagsekonomi.

Vilket märke ska du satsa på?

Det finns många olika intressanta bilmärken att importera och sedan sälja. Men vilket bilmärke eller vilken slags modell du bör satsa på, beror på ditt företag och vilken målgrupp du har. Det första du behöver göra är en marknadsanalys, alltså att du analyserar den marknad som finns i Sverige. Folk kan vara villiga att åka ganska långt för att hitta sin drömbil, så du kan både analysera vilken slags bil som är populär där du kommer att ha ditt företag, men också vad som är säljbart i landet i stort. Om du vill sälja sportbilar som senaste BMW:n och Ferrari, så kan du kolla upp marknaden över hela Sverige. Sportbilsköparna är villiga att åka många mil för att hitta Bilen.

Om du däremot ska satsa på familjebilar, då bör du se vilka slags bilar som verkar vara efterfrågade inom 10-20 mils radio från ditt kommande företag. Barnfamiljer kan absolut åka ganska långt för att hitta rätt bil, men de kommer inte att åka 50 mil, sex gånger, för att hitta bilen med det lilla extra.

Utifrån klimatförändringarna kan det också vara klokt att titta på hur elbilsmarknaden kommer att utvecklas. Om du vill importera och sälja elbilar, så bör du rikta dig till de områden i Sverige där det är lätt att ha en elbil – vilket för tillfället kan vara svårt om du ska driva ett bilföretag i Norrlands inland.